Bli med opp-ned i Harvard

LN-TEX på Sola i juni. (Foto: Lars Brede Grøhndal)

LN-TEX på Sola i juni. (Foto: Lars Brede Grøndahl)

Harvard LN-TEX besøker Sola under flydagen 2014 og du kan få mulighet for en flytur i denne. Vi selger et begrenset antall turer i denne maskinen der nettopp du kan få oppleve hvordan det er å oppleve luftakrobatikk sammen med en dyktig pilot med lang fartstid. Hver tur varer i ca 20 minutter og koster kr 6000. Påmelding skjer via dette skjemaet.

LN-TEX, serienummer 14A-2268, ble levert til RAF i 1944 og brukt som skolefly. Deretter tjenestegjorde det i det belgiske og portugisiske luftforsvaret før det 1979 ble kjøpt til Norge. Harvard ble under 2.verdenskrig bygget i ulike varianter på forskjellige fabrikker og ble brukt i mange lands flyvåpen fram til 70-tallet, blant annet som treningsfly for det norske luftforsvarets piloter i Canada. LN-TEX er i dag stasjonert på Kjeller.