Nytt om sjekklister og klubb-PFT

20140609-safir-051Hei alle Safir-flygere. Vi er godt i gang med sesongen 2015 og skolesjef og operativ leder ønsker å informere om følgende endringer som gjelder sjekklister i Safirene våre samt klubb-PFT. 

Sjekklister

De nye sjekklistene ligger nå i klubbhuset for hvert fly. Vi har tatt bort en del sider fra den gamle og lagt i info-folderen. I tillegg er sjekklisten noe forenklet.I info-folderen finner en sjekklistens revisjonsstatus, pre-departure inspection, operative data og performance data – i tillegg til det som har vært der tidligere. Dette medfører at sjekklisten inneholder kun Normal Procedures og Emergency Procedures. I tillegg er det en Mb-Inch konverteringsskala på siste side. Innbindingen til sjekklisten har også fått ny forbinding med ny velcro. Vi anser ikke at det er noen grunn til å forklare sjekklisten noe nærmere annet at det kan være en god ide å gå gjennom sjekklisten før en flyr neste tur.  Du kan finne en kopi av sjekklista på vår “Operative side” – passordet får du på mail.

Klubb-PFT

Vi har besluttet at alle klubb-PFT’er som utføres i 2015 skal ha ny “due-dato” 31/3-2016. Dette for å ha bedre oversikt over currency, sertifikat rettigheter, DA-status m.m. før sesongen tar til for fullt hvert år. Går en over ny due dato gjelder fortsatt regelen om mulighet for disp fra operativ leder, men klubb-PFTen bør da tas ved første anledning.