Bruksanvisning bookingsystem

Introduksjon

Med bortfallet av muligheten til å bruke wingops til booking av fly har vi valgt å bruke myWebLog (www.myweblog.se) som bookingsystem.  Systemet er web-basert, det betyr at det kan nåes fra enhver PC eller Mac, telefon eller nettbrett som er tilknyttet Internett – en trenger med andre ord ikke å sitte fysisk i klubbhuset for å bruke systemet. Det finnes egen app for iPhone/iPad og Android telefon/nettbrett.

Finner dere feil eller andre ting dere lurer på kan dere ta kontakt med Harald Hagen (harald@fjeldehagen.no / 481 22 363). Hvis dere sender en feilmelding så beskriv hva dere gjør så godt som mulig, legg gjerne ved skjermbilder.

myWebLog er et svensk system som er oversatt til norsk av Sola Flyklubb. SFK var første klubb i Norge som tok i bruk systemet men etter hvert har mange norske klubber kommet til. Til sammen bruker rundt 150 klubber systemet i Sverige og Norge. Det er fremdeles noen svenske tekster her og der i systemet, men de oversetter fortløpende og etter hvert vil systemet være helt fornorsket.

 

Nytt medlem – eller husker du ikke NLF-nummeret ditt?

Sola Flystasjon Flyklubb praktiserer ikke direkte link til NLF sin medlemsdatabase så nye medlemmer må kontakte Harald Hagen (harald@fjeldehagen.no / 481 22 363) for å bli registrert i myWebLog.  Ta også kontakt hvis du har glemt passord eller NLF-nummeret ditt.

 

Førstegangs pålogging

Førstegangs pålogging må gjøres fra PC eller Mac. Derette er det fritt fram å bruke mobilappene (se mer nedenunder).

 

Pålogging

Første gang du logger på er systemet satt opp med svensk språk, men dette endrer du en gang for alle ved å velge det norske flagget oppe til høyre i skjermbildet. Deretter trykker du på “Logg inn” knappen.

mwl-1

Ditt brukernavn er 181-99999 hvor 99999 er ditt NLF-nummer. Husk 181- før NLF-nummeret ditt – ellers kommer du ikke inn! Passord er satt til det samme som brukernavn for alle første gang (altså 181-999999). Denne må du endre til ditt eget passord etter første innlogging.

mwl-2

 

Booke fly

Når du kommer inn i myWebLog møter du bookingkalenderen. Standardoppsettet viser dagens dato pluss de to kommende dagene i 15-minutters blokker for hvert fly.

mwl-3Alternativt kan du velge “Velg kalendertype > Månedsoversikt” hvis du vil se hele måneden på en gang.

mwl-4

For å booke fly klikker du i dato eller klokkeslett for det flyet du ønsker å booke

mwl-5og fyller inn nødvendig informasjon som flyindivid, klokkeslett, om du skal ut med instruktør, etc.

mwl-6

 

Når du er ferdig og trykker “Lagre” kommer du tilbake til bookingkalenderen og kan se bestillingen din. Hvis du holder markøren over en booking får du se detaljer om denne bookingen.

mwl-7

 

 Endre innstillingene for din bruker

Du kan gå inn i “Innstillinger” som du finner under navnet ditt øverst til høyre på skjermen (samme sted som du endret språk og logget inn) for å legge til bilde, endre hva du ønsker å vise som standard, eller å sette opp varsler fra systemet.

mwl-8

I utgangspunktet vil myWebLog sende deg en epost hver gang du gjør en booking eller endrer en booking samt en bråte med andre ting. Gå gjerne inn i din instilling og endre til noe som passer for deg.

mwl-9

1 thought on “Bruksanvisning bookingsystem

  1. Pingback: Nytt bookingsystem fra 1. mai 2015 | Sola Flystasjon Flyklubb

Comments are closed.