Håvard Dale bringer fire fly til Flydagen Sola 15. juni

1. Yak-50 LN-SFA, eies & opereres av Skyfalk AS hvor Håvard Dale skal fly oppvisning.

Yak 50 er et legendarisk russisk fly og ble brukt til aerobatic konkurranser på høyeste nivå fra 1976 og frem til tidlig 80-tallet. Man regner med at det er litt over 90 flyvedyktige Yak-50 i verden. Flyet har halehjul og en 9 sylindret stjernemotor fra 360 til 450 hestekrefter, tomvekt 720kg. Yak-50 fløy første gang i 1975 og LN-SFA er eneste operative av typen i Norden.

2. Boeing Stearman LN-VAR, eies av Kim-André Vågene og Håvard Dale. Maskinen skal fly oppvisning.

Med start 1. november 2020 skal pilotene Håvard Dale og Kim-André Vågene delta under Vintage Air Rally med sin Boeing Stearman LN-VAR. Flyvingen starter helt sør i Argentina, og avsluttes et sted i USA seks uker senere. Under hele reisen vil alle fly og piloter bli fulgt av et TV-team, og dette vil vi etter hvert kunne få se som en TV-serie. Lykke til på reisen! Les mer om Vintage Air Rally her: http://www.vintageairrally.com/rallies/upcoming/ushuaia2usa

3. Saab Safir 91B LN-LMY, Statisk utstilling.

4. Piper Cub L-18C LN-KCU, Statisk utstilling.

Billetter til Flydagen Sola fås kjøpt på Linticket:
https://www.linticket.no/page/no/event/20/2282

Parkering blir lagt til Flymuseet ved Sola sjø. Kart og veisbeskrivelse finner du i menyen på denne siden. Kjør gjerne sammen til Flydagen, så blir det både mer sosialt og mer effektiv parkering.

Foto av Yak-50: Eirik Østensjø

Advertisement