Teorikurs i akroflyging 7-8 mars 2020 på Sola

2012_Sprtsmn_KwnSola Flystasjon Flyklubb inviterer til teorikurs i akroflyging helgen 7-8. mars 2020. Kurset avholdes i vårt klubbhus, går over lørdag og søndag og koster kr 1800.  Vi har plass til 15 deltakere på kurset. Siden kurset holdes på Sola Flystasjon kan vi dessverre kun tilby kurset til norske statsborgere.

Påmelding gjøres på følgende skjema innen 21.02.20.

Læreboka “Akroflyging” av Knut Lande kan kjøpes gjennom Luftfartsskolen.

Under PPL utdanningen brukes en begrenset del av flyets Performance Envelope. Mange flygere vegrer seg for å bruke store rorutslag, selv om dette kan være nødvendig ved lavere hastigheter. Andre synes det er ubehagelig å krenge over 30 grader og føler seg utrygge under steileøvelser. Som akroflyger vil du føle deg tryggere. Du lærer å håndtere flyet også i unormale flystillinger, noe som vil gjøre deg til en bedre og sikrere flyger.

SFFK har som målsetting å tilby akroutsjekk til alle medlemmer som ønsker det. I tillegg tilbyr klubben teorikurs til medlemmer i andre klubber med medlemskap i NLF.

Som teoripensum benyttes læreboken Akroflyging av Knut Lande. Det anbefales at boken anskaffes i god tid og leses gjennom før kursstart. Dette er basert på et intensivt teorikurs med begrenset tid til studier under kurset. Kurset avsluttes med en skriftlig eksamen.

SFFK håper at så mange medlemmer som mulig kan delta på teorikurset, da vi ikke har kapasitet til å avholde disse teorikursene hyppigere enn en gang hvert andre år. Det er bare plass til 15 elever på dette kurset, så det er ”først til mølla” prinsippet som gjelder.

Når en kandidat har bestått teoriprøve og kan dokumentere dette, kan en vente med selve utsjekken til senere dersom ønskelig. SFFK praktiserer en gyldighetstid for teorikurset på 3 år fra eksamensdato.

Utdanningen til akro er underlagt Part.FCL.800 (Subpart I. Additional Rating) hvor det kreves minimum 40 timer som fartøysjef etter utstedelse av sertifikat før en kan få utstedt akrorettighet.

Teorikurset går over to dager og koster kr. 1 800. Akro utsjekksflyging i SFFK koster for tiden kr. 1 500 pr. time og kr. 300 pr. leksjon til instruktør (ca. kr. 18 000 for hele pakken). Det tas forbehold om endringer i priser for praktisk flyging.

Spørsmål rettes til skolesjef Espen Tjetland (espen.tjetland@gmail.com/41323803) eller kurskoordinator Harald Hagen (harald@fjeldehagen.no/48122363).

Påmelding er gyldig når kursavgift er betalt til:
SFFK v/kasserer Skule Sletten
konto: 7336 05 10694

Kvittering for betalt kursavgift og teoriboken Akroflyging medbringes ved fremmøte.

Vennlig hilsen
Espen Tjetland
Skolesjef