Mikroflymiljøet stiller mannssterke på Flydagen

yog1Mikroflymiljøet i distriktet stiller mannsterke på Flydagen Sola 2014. Mikroflyging er i prinsippet slik flygingens pionerer praktiserte det i flygingens barndom. Her er det selve flyturen over landskapet, nytelsen av den ubetalelige utsikten og friheten som er hele poenget.

Dagens mikrofly er ofte komposittfly som med marsjhastighet godt over 200 Km/t med rekkevidde til Italia. Men du vil også finne enklere farkoster bygd på tradisjonelle metoder med aluminium og duk.

For å fly mikrofly kreves det mikroflybevis og du må ha fylt 17 år for å få dette. Du kan begynne opplæringen etter fylte 16 år. Dette er en av de enkleste og rimeligste måten å komme seg i luften på ved hjelp av motor, me flygleden er den same som for større motorfly.

De mest kjente mikrofly er ‘motoriserte hanglidere’ med hjul som kalles vektskift eller trike, men vi har også mikrofly som ligner og flyr som de små privatflyene (motorfly), de såkalte tre-akse eller rorkontroll fly.Et mikrofly består oftest av aluminiums- eller stålrørkonstruksjoner, hvor vingen er trukket med en kraftig seilduk. Nyere typer er ofte laget i glasfiber eller karbonfiber. Et mikrofly kan ha en maksimal avgangsmasse inkludert drivstoff og ombordværende ved avgang på 300 kg for en-seter og 450 kg for to-setere. For sjøfly eller amfibium (som kan lande og ta av både fra land og vann) er det tillegg på maksimalvektene med 50kg. Dersom landflyene har fastmontert nødskjerm (som tar hele flyet ned i fallskjerm) gis det en vektkredit på 5 % av maksimalvekten. Dvs. ekstra 15kg for en-setere og 22.5kg for to-setere. Høyeste steilehastighet må ikke overstige 65 Km/t.

Lokale klubber er Sola Mikroflyklubb http://www.solamikrofly.net som holder til på Sola Flyplass, og Jæren Mikroflyklubb http://www.jmfk.net som holder til påHøyland på Jæren.

Sky_Arrow_450T_mikrofly

Sjy Ranger

Samba ENFY

Jabiru på Flottører

Jabiru J170

IMG_7624

IMG_3702

Eurocub